Ap-bac 27.6.2010

03.08.2010 18:32

Ap-bac 27.6.2010

Ap-bac byla naše první scénářová akce, kterou jsme zorganizovali v okolních lesích. První část hry byla vedena dnem údolí. V úvodu byli zúčastněným teamům odebráni velitelé, které si museli hráči osvobodit dobytím první pozice "Zajatecký tábor". Následoval asi kilometrový úsek lesnatého údolního dna, kterým se hráči museli prostřílet k opevněné pozici "Muniční sklad". Tuto pozici bylo potřeba nejen dobýt, ale také následně udržet před následným protiútokem. Udržením muničního skladu skončil úsek hry procházející dnem údolí a následoval výstup k závěrečné opevněné poloze "Bunkr", která byla umístněna ve vrcholové partii přiléhajícího kopce.

Prostředí jsme si stejně jako hráči nemohli vynachválit. Údolní dno, kterým vedla první část hry, bylo úžasně různorodé - vystřídaly se jak hustě lesnaté a těžko prostupné porosty, tak prořídlé úseky s prořídlou vegetací, ve kterých bylo možné bez obtíží zasahovat i na větší vzdálenosti. Reliéf nivy byl bohatě prostoupený zavodněnými i vyschlými rameny potoka, které spolu s prohlubněmi po starých vývratech a čerstvě padlou kmenovinou tvořily výborné útočné i obranné pozice. Opevněná pozice "Muniční sklad" spolu s několika předsunutými a bočními střílnami byla zřejmě dobře umístněna, což patřičně prověřilo její obtížné dobývání. Precizně uspořádanou obranu závěrečné polohy jsme "pustili" o poznání laciněji.

Akce se zúčasnilo cca 35 hráčů na straně útočících a 14 hráčů (NUP a Dentisti Tišnov) na straně obránců. Ohlasy na akci nás mile překvapily !

 (napsal Michal, drobná editace Jezishek)

Video z akce je možné stahovat ZDE

Fotky pořízené P.A.S. airsoft team najdete ZDE

Na závěr už snad jen foto všech účastníku akce (foto opět P.A.S, jen lehce editováno Jezishkem)

 

Díky Vám všem!

 

Vyhledávání

Kontakt

N.U.P airsoft team Tišnov